Torta od jagoda i mascarpone sira

Vrijeme pripremePriprema
25min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
35min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Torta od jagoda i mascarpone sira
Torta od jagoda i mascarpone sira
Torta od jagoda i mascarpone sira

>> prilagođeno dijabetičarima


Ova torta od jagoda i mascarpone sira je ukusna i zdrava alternativa klasičnim tortama. Biskvit je napravljen od bademovog brašna i eritrita, a namaz od jagoda i krema od mascarpone sira su bez dodanog šećera.

Sastojci

Broj porcija
8

Biskvit

5jaja
3 žliceeritrita u prahu
3 žlicemaslinovog ulja
100 gbademovog brašna
1 paketić praška za pecivo
malo arome vanilije

Namaz od jagoda

300 gjagoda
50 geritrita u prahu
50 mlvode
sok polovice limuna
2 žlicegustina

Krema od mascarponea

350 mlvrhnja za šlag
130 geritrita u prahu
1 žličicaarome vanilije
500 gmascarpone sira

Priprema

Biskvit

1Umutite žumanjke i eritrit

Odvojite žumanjke od bjelanjaka.


Zajedno umutite žumanjke i eritrit do pjenastije strukture.


2Dodajte maslinovo ulje

Zatim u smjesu sa žumanjcima dodajte maslinovo ulje i aromu vanilije i umutite mikserom.


3Dodajte suhe sastojke

Polagano u smjesu sipajte bademovo brašno pomiješano s praškom za pecivo.


4Istucite bjelanjke

Istucite bjelanjke pa ih polagano i ručno umiješajte u smjesu.


5Ispecite u pećnici

Pecite 15 do 20 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 160˚C.

Namaz od jagoda

1Skuhajte sastojke

Stavite sve sastojke u jedan lončić i kuhajte ih na laganoj vatri 15-tak min.


2Usitnite sastojke

Zatim usitnite sve štapnim mikserom.

Krema od mascarponea

1Umutite vrhnje za šlag

Umutite vrhnje za šlag i postepeno mu dodajte eritrit.


Dodajte aromu vanilije.


2Dodajte mascarpone sir

Zatim u smjesu dodajte mascarpone sir i sve dobro umutite mikserom dok smjesa ne postane kompaktna.

Slaganje

1Složite tortu

Na biskvit prvo namažite namaz od jagoda, a zatim kremu od mascarpone sira.