Ledene kocke

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
55min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Ledene kocke by Shutterstock Shutterstock
Ledene kocke by Shutterstock Shutterstock

Recept za ledene kocke u 4 jednostavna koraka (biskvit, preljev za biskvit, krema i glazura), okusom raskošan i idealan za ljetne dane.

Sastojci

Broj porcija
12

Biskvit

6jaja
6 žlicašećera
6 žlicabrašna
2 žlicekakaa
1 vrećicapraška za pecivo

Preljev za biskvit

300 gšećera
500 mlvode

Krema

1 lmlijeka
130 gšećera
70 ggustina
70 gbrašna
250 gmaslaca

Glazura

250 gtamne čokolade
250 mlslatkog vrhnja

Priprema

1 Pripremite biskvit

Umutite bjelanjke sa šećerom, dodajte žumanjke i dobro izmiksajte. Dodajte ostale sastojke i lagano sjedinite.


2 Pripremite preljev za biskvit

Sastojke pomiješajte u manji lonac i ostavite da zavrije, a onda smanjite temperaturu i ostavite da vrije na laganoj temperaturi još 5 minuta.

Hladan biskvit prelijte vrućim preljevom.


3 Ispecite

Pecite oko 20 minuta na 190°C.


4 Pripremite kremu

Od litre mlijeka odvojite koliko je potrebno da se razmute gustin i brašno.


Ostatak mlijeka sa šećerom i limunovom koricom pustite da zavrije, a onda umiješajte razmućeno brašno i gustin.


Skuhanu kremu prekrijte folijom i ostavite da se ohladi. U ohlađenu kremu umiješajte maslac sobne temperature i miješajte dok ne postane kremasto.


5 Pripremite glazuru

Vrhnje i čokoladu stavite u lončić i na srednje jakoj vatri istopite i dobro izmiješajte. Rastopljenu čokoladu prelijte po kremi i ostavite u hladnjaku da se ohladi, najbolje preko noći.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.