Torta od indijskih oraščića i marelica

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
0h
Ukupno vrijemeUkupno
20min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Torta od indijskih oraščića i marelica

Ljetna i osvježavajuća bezglutenska torta od marelica i indijskih oraščića.

Sastojci

Broj porcija
10

Podloga

130 gpola oraha, pola badema
80 gsuhih šljiva prethodno namočenih 1h u vodi
5datulja bez koštice
prstohvat soli
½ žličicecimeta
četvrtina žličice đumbira
0,5 vrećica vanilin šećera
½ žličicearome gorkog badema

Krema

250 gindijskih oraščića
90 gkokosovog ulja
sok pola limuna
65 gmeda
½ žličicevanilin šećera

Priprema

1 Pripremite podlogu

Sve sastojke za podlogu izblendajte i stavite u kalup promjera 18 cm prekriven papirom za pečenje. Utisnute žlicom ili dnom čaše i stavite u zamrzivač.


2 Pripremite kremu

Nakon što su indijski oraščići odstajali 4h u vodi, izlijte vodu pa u blender stavite sve sastojke za kremu i izblendajte ih do glatke smjese.


3 Premažite podlogu kremom

Kremu ravnomjerno premažite po podlozi torte i ostavite da se hladi barem 1h u zamrzivaču. Nakon 1h premažite tortu džemom od marelica. Izvadite iz zamrzivača pola sata prije posluživanja.

Birilica
Ljubiteljice slatkog
Dvije sestre, ljubiteljice slatkog