Kostrenska prhka orehnjača

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Kostrenska prhka orehnjača by Matija Djanješić Matija Djanješić
Kostrenska prhka orehnjača by Matija Djanješić Matija Djanješić

Prhka orahnjača, klasik koji već godinama osvaja srca svih koji su je probali!

Ovaj recept dobili smo iz Kostrene.

Sastojci

Broj porcija
10

Tijesto

300 gbrašna
150 gmaslaca
30 gšećera
1jaje
1,5 dagkvasca
2 žlicemlijeka
malo soli

Nadjev

300 goraha
2jaja
150 gšećera
naribana kora polovice limuna
3 žlicegrožđica
2 žliceruma
2 žliceđžema od marelice

Priprema

1Dignite kvasac

Kvasac rastopite u mlijeku, dodajte šećer te staviti na toplo da se diže.


2Umijesite prhko tijesto

Na dasku prosijte brašno i dodajte maslac. U njega dodajte šećer, sol, jaje i dignuti kvasac. Brzo zamijesite tijesto.


3Tijesto podijelite na dva dijela

Dobiveno prhko tijesto podijelite, a dok jedan dio premazujete nadjevom drugi držite u hladnjaku.


4Napravite nadjev od oraha

U većoj zdjeli pomiješajte mljevene orahe, jaja, šećer, naribanu koru polovice limuna, grožđice, rum i džem od marelice. Miješajući dobro sjedinite.


5Tijesto razvaljajte i nadjenite

Tijesto razvaljajte na tanko te namažite s nadjevom od oraha.

Savijte orahnjače i premjestite ih u lim za pečenje.


6Stavite peći u zagrijanu pećnicu

Pecite ih na 150 - 180 °C dok ne porumene.


Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.