Količina namirnica je za veliki kalup iz pećnice, dimenzija 40x27 centimetara.
Svaku polovicu lisnatog tijesta razvaljajte na otprilike 45x30 centimetara. Zatim prebacite na lim za pečenje i ispikajte vilicom.
Pecite na 220 stupnjeva dok ne dobije lijepu zlatnožutu boju, oko 15 minuta. Ponovite isto s drugom polovicom tijesta.
Odvojite žumanjke od bjelanjaka. U žumanjke dodajte kristal šećer i miksajte dvije do tri minute, dodajte oko 50 ml mlijeka, gustin i brašno, miksajte još par minuta.
Stavite na vatru ostatak mlijeka i vodu. Čim zakuha smanjite jačinu vatre, maknite s vatre pa u mlijeko dodajte smjesu sa žumanjcima i dobro izmiješajte.
Vratite na vatru, stalno miješakte i kuhajte najmanje 10 minuta. Dok se krema kuha, od bjelanjaka i šećera u prahu napravite snijeg uz dodatak malo soli i vanilin šećera, neka ne bude prečvrst snijeg.
Zdjela u kojoj se miksa mora biti jako velika jer se u nju dodaje i kuhana krema, a može se kuhati u velikom loncu, u tom slučaju snijeg dodajte u lonac.
Maknite kremu s vatre i još vruću laganim pokretima sjedinite sa snijegom. Najbolje jakom pjenjačom ili ugašenim mikserom.
Odmah kremu izlijte na prvu lisnatu koru u duboki lim za pečenje (veliki, od pećnice) ili kalup i ravnomjerno rasporedite. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Dobro rashlađeno slatko vrhnje miksajte, po želji dodajte šećer u prahu. Biljno vrhnje je već zaslađeno pa uzmite to u obzir ako koristite to umjesto mliječnog.
Premažite preko rashlađene kreme od jaja. Drugu lisnatu koru narežite na kocke, veličinu po želji. Slažite kocke na šlag, tako će se lakše i urednije narezati kremšnite.
Bitno je da se sve jako dobro ohladi. Poslužite posipano s malo šećera u prahu.