U staklenoj ili metalnoj čistoj zdjeli miksajte bjelanjke na laganoj brzini dok se ne formiraju u mekani snijeg. Dodajte 50 g šećera i prstohvat soli te nastavite miksati dok ne postanu čvrsti, oko 3 minute.
U loncu zagrijte vodu te kad zakipi smanjite na najslabiju vatru. Na lonac stavite zdjelu s bjelanjcima pazeći da zdjela ne dodiruje vodu. Nastavite miksati bjelanjke uz postepeno dodavanje šećera.
Dodajte sok limuna i kuhajte bjelanjke uz miksanje do temperature od 65 stupnjeva, oko 10 minuta. Maknite zdjelu s vatre i nastavite miksati dok šaum ne postane čvrst i sjajan.
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva, a lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Lisnato tijesto tanko razvaljajte (na debljinu od 5 mm) i po duljini izrežite na trakice širine 2 cm. Modle za šaumrole namastite maslacem.
Oko njih namotajte trakice pazeći da se preklapaju kako se pri pečenju ne bi razdvojiti. Prebacite rolice na lim i pecite 12-13 min. Pečene rolice izvadite iz lima, prebacite na pladanj i ostavite da se ohlade.
Šaum prebacite u slastičarsku vrećicu i punite ohlađene rolice od lisnatog tijesta. Posipajte šećerom u prahu i odmah poslužite.