Slatka bučnica s cimetom

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Slatka bučnica s cimetom by Shutterstock Shutterstock

Recept Višnje Vučić iz Novoselca za slatku bučnicu s cimetom, objavljen u knjizi "Neka buče govore jelom", autorice Marice Svetlečić.




Sastojci

Broj porcija
12
600 gtankih kora za savijače
750 gnaribane i ocijeđene buče
200 g šećera
4 žlicepšenične krupice
4 žlicemljevenog cimeta
ulje
šećer u prahu za posipanje

Priprema

1Nadjenite kore

Upotrijebite po dvije kore za svako savijanje.


Kore poprskajte mlakom vodom i uljem, zatim ih pospite krupicom, nadjenite ocijeđenom i naribanom bučom, tako da dvije trećine kora bude njome pokriveno.


Pospite cimetom i šećerom, poprskajte uljem, savijte i stavite u nauljen lim. To ponavljajte dok ne potrošite cijelo tijesto i nadjev.


2Ispecite u pećnici

Savitke premažite uljem, stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 180°C i pecite oko 40 minuta.


Pečenu bučnicu prekrijte mokrim ubrusom, a poslije pola sata pošećerite i narežite.

Napomena

Gotovo tijesto za savijače radi vlažnosti i boljeg uvijanja, nemojte prskati mlijekom jer će pečena bučnica biti pretvrda.
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.