Kremasta zagorska bučnica

Vrijeme pripremePriprema
25min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
50min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 15min
KompliciranostTežina
Cijena
Kremasta zagorska bučnica by Shutterstock Shutterstock

Kremasta zagorska bučnica prema receptu Višnje Vučić iz Novoselca. Recept je objavljen u knjizi "Neka buče govore jelom" autorice Marice Svetlečić.

Sastojci

Broj porcija
10
500 gtijesta za savijače (12 listova)
700 gsvježeg sira
500 g buče
sol
4 žlicešećera
4jaja
4 žlicepšenične krupice
300 mlkiselog vrhnja
maslac

Priprema

1Pripremite nadjev

Naribanu buču posolite, stavite da odstoji i dobro ocijedite. Dodajte joj sir izgnječen vilicom, žumanjke, krupicu, šećer, snijeg od bjelanjaka i toliko vrhnja da malo razrijedi nadjev.


2Nadjenite kore

Lim za pečenje dobro namastite, a i svaki list tijesta poprskajte masnoćom. Listove podijelite 3-2-2-2-3.


Na dno lima stavite 3 lista pa nadjev, završite s 3 lista. Gornji (zadnji) list premažite rastopljenim maslacem.


3Ispecite u pećnici

Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici oko 10 minuta na 180°C. Nakon desetak minuta, izvadite bučnicu iz pećnice i premažite vrhnjem pa vratite u pećnicu i ispecite do kraja.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.