Zagorska bučnica

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
50min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 10min
KompliciranostTežina
Cijena
Zagorska bučnica by Shutterstock Shutterstock

Zagorska bučnica prema receptu Višnje Car iz Ivanić-Grada. Recept je objavljen u knjizi "Neka buče govore jelom", autorice Marice Svetlečić.

Sastojci

Broj porcija
10
500 gkupovnih kora za savijaču
500 gsvježeg sira
500 gbuče, naribane na deblje rezance
4jaja
300 mlvrhnja
4 žlicemrvica
sol
papar
maslac ili margarin

Priprema

1Pripremite nadjev

Naribanu buču posolite i stavite u cjedilo da se dobro iscijedi.


Sir, žumanjke, mrvice, vrhnje, sol i papar pomiješajte, pa dodajte bučama i provjerite okus.


U smjesu lagano primiješajte snijeg od bjelanjaka.


2Nadjenite kore

Rastopljenim margarinom ili maslacem pokapajte listove.


Po dva lista namažite nadjevom, zarolajte i stavite u namašćenu tepsiju.


3Ispecite u pećnici

U tepsiji ih također dobro namažite pa pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C.


Pečene savijače pokrijte čistom kuhinjskom krpom i ostavite neko vrijeme da odstoje.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.