Kvasac stavite u 100 ml toplog mlijeka i izmutite pjenjačom.
Poklopite i ostavite na toplom da se kvasac digne otprilike 15 minuta.
Od bjelanjaka izradite čvrsti snijeg.
U žutanjke dodajte ostatak šećera i vanilin šećer i mutite dok ne dobijete kremastu smjesu.
Smjesi postepeno dodajte prethodno izrađene bjelanjke.
Zatim dodajte grožđice, naribanu koricu limuna, naribanu koricu naranče, ulje, maslac i rum.
Sve dobro sjedinite.
Smjesi dodajte kvasac pa postepeno dodajte 800 g brašna, uz konstantno miješanje kuhačom. Laganim pokretima umijesite tijesto.
Dodajte ostatak toplog mlijeka i nastavite kuhačom mijesiti tijesto sve dok ne postane kompaktno, odnosno dok se ne krene odvajati od stjenke posude.
Tijesto je poprilično masno i teško, što usporava njegovo dizanje. Sam postupak trajati će nešto duže nego kod klasičnih dizanih tijesta.
Obzirom na sve navedeno, tijestu je potrebna toplina.
Obratite pažnju da je na toplom i po mogućnosti posudu zamotajte kuhinjskom krpom.
Pustite tijesto da se udvostruči.
Nakon što se tijesto udvostručilo prebacite ga na pobrašnjenu podlogu i premjesite.
Razdijelite na 2 do 4 jednaka djela, ovisno koju veličinu pince želite.
Tijesto rukama oblikujte u pogaču.
Pogače složite na pobrašnjene limove za pečenje i ponovno ostavite na toplom da se udvostruče.
Cijelo jaje umutite pjenjačom i premažite pince.
Zarežite ih, pospite šećerom i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 160 stupnjeva 30-35 minuta.