Pomiješajte brašno, i oštro i glatko te sol. Kvasac stavite s malo toplog mlijeka da se diže.
Razmutite električnim mikserom žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte ulje pa opet izmiksajte. Dodajte k tome preostalo mlijeko i promiješajte. Dodajte rum i ovaj put izmiješajte pjenjačom (ručno).
Dobivenu tekuću smjesu pomješajte s brašnom i dignutim kvascem. Mijesite tijesto 30 minuta, dok ne postane svileno glatko. Od dobivene mase formirajte kuglice koje teže 70 do 80 grama.
Kuglice dižite na pobrašnjenom stolnjaku i pokrite ih dok se dižu (45 do 60 minuta).
Dok se dižu, pripremite nižu posudu za pečenje s uljem visine 2 do 3 cm. Ulje se mora ugrijati kad počinjete peći prve kuglice (ja ih pečem po 4 komada odjednom).
Kad ih stavljate peći, stavite ih na kontra stranu no što su se dizale.
Pečete 3 minute s jedne strane i 3 minute s druge strane. Pečene stavljate na papirnati ubrus i punite špricom nadjevom po želji. Posipajte šećerom u prahu na kraju po želji.