U zdjeli izmiksajte mlijeko, šećer i kvasac, dodajte brašno i jaja te žumanjke i na srednjoj brzini miksajte oko tri minute.
Dodajte četvrtinu maslaca narezanog na listiće, miksajte dvije minute, pa ponovite postupak dodajući po četvrtinu.
Tijesto stavite u posudu, prekrijte ga čistom krpom i pustite da sediže oko 1 h dok ne udvostruči veličinu.
Tijesto zatim prebacite u namašćen i pobrašnjen kalup za torte i ostavite ga da se diže još pola sata.
Otopite maslac u tavi, umiješajte med, šećer i sol te pričekajte da lagano provrije. Smjesu ostavite na laganoj vatri da se krčka pet minuta, a potom ga izlijte u zdjelu i umiješajte bademe.
Preljev prelijte preko dignutog tijesta i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva 50-60 minuta. Pečeni kolač ostavite da se ohladi u kalupu 15 minuta, zatim 2 sata na sobnoj temperaturi.
Želatinu pripremite prema uputama na vrećici.
U zdjeli izmiksajte žumanjke, šećer, škrob i sol dok smjesa ne postane posve glatka. Dodajte mlijeko, dobro promiješajte.
Kuhajte uz stalno miješanje sve dok se ne pojave mjehurići, a zatim smanjite vatru i kuhajte još oko minutu. Vratite smjesu u zdjelu, dodajte želatinu i miješajte oko minutu.
Dodajte maslac i miješajte dok se sve ne otopi, a zatim ekstrakt vanilije.
Ohlađeni biskvit prerežite na pola. Med zagrijte, njime premažite donji dio biskvita, zatim u ravnomjernom sloju nanesite kremu i poklopite drugim dijelom biskvita.
Tortu prije posluživanja dobro ohladite.