Prethodno zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Podmažite kalup za torte odgovarajuće veličine, a zatim pospite krušnim mrvicama kako se tijesto ne bi lijepilo.
Na radnoj površini napravite hrpicu od brašna, dodajte hladan maslac narezan na kockice, te između prstiju utrljajte u brašno da dobijete mrvice.
Začinite cimetom, prstohvatom mljevenih klinčića i malo soli, zajedno s jajem, limunovom koricom ili limunovim sokom i mljevenim orašastim plodovima.
Brzo izradite glatko tijesto, oblikujte kuglu, pokrijte prozirnom folijom i ostavite da odmara u hladnjaku cca. 30 minuta.
Malo više od polovice odmorenog tijesta prstima utisnite na dno kalupa. Od preostalog tijesta oblikujte nekoliko manjih rolada (za rešetku) i jednu deblju roladu (za rub).
Utisnuto tijesto premažite đžemom po ukusu, ostavljajući oko 1cm do ruba.
Deblji rolat stavite u lim kao rub i lagano pritisnite. Koristite tanje rolice za izradu rešetke.
Pospite bademima u listićima po ukusu.
Tijesto premažite razmućenim jajetom i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 50 – 60 minuta.
Izvadite tortu iz pećnice, ostavite da se ohladi.
Idealno je da odstoji jedan dan, omotana prozirnom folijom.
Pospite šećerom u prahu.