Njemački kolač od sira

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h
Ukupno vrijemeUkupno
1h 15min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Njemački kolač od sira by Shutterstock Shutterstock

Ovaj tradicionalni njemački kolač sa sirom možete poslužiti s voćnim preljevom, ali izvrstan je i bez njega. Svi sastojci miješaju se odjednom zbog čega je priprema vrlo jednostavna.

Sastojci

Broj porcija
8
1 kgsvježeg sira
6jaja
250 gšećera
200 gmaslaca sobne temperature
100 gglatkog brašna
pola korice limuna
1 žličicapraška za pecivo
2 žlicevanilin šećera

Priprema

1Pripremite smjesu

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i lim prekrijte papirom za pečenje.


U posudi pomiješajte sve sastojke i dobro izmiksajte dok ne dobijete potpuno glatku smjesu.


Maslac mora biti sobne temperature, inače ćete dobiti grudasti rezultat.


2Ispecite

Ulijte tijesto u nauljen i pobrašnjen lim i pecite u pećnici 60 minuta.


Ako vam kolač postane previše smeđ kad još nije potpuno pečen, prekrijte ga aluminijskom folijom.


Ostavite da se ohladi prije rezanja. Posipajte ga šećerom u prahu prije posluživanja.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.