Odvojite bjelanjke od žumanjaka pa bjelanjke istucite u snijeg s prstohvatom soli, a žumanjke sa šećerom dok ne postanu pjenasti.
Dodajte brašno malo po malo (najbolje ga je prosijati da ima više volumena, pa samim time krajnji proizvod neće biti zbijen), zatim prašak za pecivo, kakao i ekstrakt vanilije.
Sad gumenom lopaticom umiješajte snijeg od bjelanjaka (laganim okretima i u jednom smjeru da ne istisnete zrak) i istresite smjesu za biskvit u okrugli kalup za tortu promjera 22 do 24 centimetra kojeg ste obložili papirom za pečenje.
Pecite oko 40 minuta na 175 stupnjeva, čačkalicom provjerite je li pečen - mora biti suha, bez tekuće smjese na njoj. Ako nije, pecite još malo tako da u sredini ne ostane sirove smjese.
Ohladite i prerežite na 3 dijela. Možete peći i svaki od tri biskvita posebno, no pripazite da, u bilo kojem slučaju, ne presušite biskvit.
Vodu i šećer rastopite, trebat će vam za vlaženje biskvita kad slažete tortu. Vjerujte, ovo je korak koji ne želite zaobići.
Slatko vrhnje izmiksajte, ali ne pretvrdo jer ne želite da postane hrapavo. Dodajte Nutellu (obavezo sobne temperature) pa miksajte da nastane glatka i jednolična krema.
Slažite tortu tako da svaki biskvit navlažite preljevom i premažete kremom. Cijelu tortu isto možete premazati s malo kreme ako mislite da je bolje da je bude manje unutra. Posipajte čokoladnim mrvicama ili prelijte čokoladnom glazurom.
Dobro je ohladite.