Nutella torta

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 20min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Nutella torta

Prilično jednostavna, a bombastičnog okusa.

Sastojci

Broj porcija
10

Biskvit

6jaja
120 gšećera
180 gbrašna
30 gkakaa
1 vrećicapraška za pecivo
1 žličicaekstrakta vanilije

Preljev za biskvit

200 mlvode
50 gšećera
2 žliceruma za kolače

Krema

500 mlslatkog vrhnja
200 gNutelle

Priprema

1 Ispecite biskvit

Odvojite bjelanjke od žumanjaka pa bjelanjke istucite u snijeg s prstohvatom soli, a žumanjke sa šećerom dok ne postanu pjenasti.


Dodajte brašno malo po malo (najbolje ga je prosijati da ima više volumena, pa samim time krajnji proizvod neće biti zbijen), zatim prašak za pecivo, kakao i ekstrakt vanilije.


Sad gumenom lopaticom umiješajte snijeg od bjelanjaka (laganim okretima i u jednom smjeru da ne istisnete zrak) i istresite smjesu za biskvit u okrugli kalup za tortu promjera 22 do 24 centimetra kojeg ste obložili papirom za pečenje.


Pecite oko 40 minuta na 175 stupnjeva, čačkalicom provjerite je li pečen - mora biti suha, bez tekuće smjese na njoj. Ako nije, pecite još malo tako da u sredini ne ostane sirove smjese.


Ohladite i prerežite na 3 dijela. Možete peći i svaki od tri biskvita posebno, no pripazite da, u bilo kojem slučaju, ne presušite biskvit.


2 Napravite preljev

Vodu i šećer rastopite, trebat će vam za vlaženje biskvita kad slažete tortu. Vjerujte, ovo je korak koji ne želite zaobići.


3 Napravite kremu

Slatko vrhnje izmiksajte, ali ne pretvrdo jer ne želite da postane hrapavo. Dodajte Nutellu (obavezo sobne temperature) pa miksajte da nastane glatka i jednolična krema.


4 Složite i ohladite

Slažite tortu tako da svaki biskvit navlažite preljevom i premažete kremom. Cijelu tortu isto možete premazati s malo kreme ako mislite da je bolje da je bude manje unutra. Posipajte čokoladnim mrvicama ili prelijte čokoladnom glazurom.


Dobro je ohladite.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.