Humus od bundeve

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
25min
KompliciranostTežina
Cijena
Humus od bundeve  by Shutterstock Shutterstock
Ne samo da je ukusan, već ovaj humus od bundeve ima i vrlo malo kalorija, a puno vitamina i hranjivih tvari. Poslužite ga uz narezano povrće ili tostiran kruh.

Sastojci

Broj porcija
6
2 češnjačešnjaka
2 žlicemaslinovog ulja
2 žlicevode
1 konzervaslanutka (procijediti i oprati vodom)
170 gpirea od bundeve
1 žlicajavorovog sirupa ili meda
½ žličicefino nasjeckanog svježeg ružmarina (više po ukusu)
Sol po ukusu

Priprema

1Popržite češnjak

Češnjak popržite u manjoj tavi na maslinovom ulju, 15 do 20 minuta, na slabijoj vatri. Tako će vam češnjak dobiti onaj fini prženi okus, a usput dobivate i maslinovo ulje s okusom češnjaka.


2Sjednite sastojke

U blenderu sjednite sve sastojke (osim ružmarina) i blendajte dok ne dobijete fini, glatki pire. Na kraju umiješajte ružmarin. 


3Poslužite

Poslužite uz topli naan, kriške jabuka, krekere, mrkvu, tost, pečeno povrće, pitta kruh ili uz bilo što drugo što vam padne na pamet.

Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Kalorije
118 kcal
Proteini
3.3 g
Masnoće
5.9 g
Ugljikohidrati
14.3 g
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.