Crvena tapenada od pečene paprike

Vrijeme pripremePriprema
18min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
8min
Ukupno vrijemeUkupno
26min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Crvena tapenada od pečene paprike  by Shutterstock Shutterstock

Paprika je odlična baza za pripremu raznih umaka i namaza stoga vam donosimo recept za pripremu tapenade od pečenih paprika. Poslužiti je možete uz kruh ili krekere.

Sastojci

Broj porcija
4
3 režnjačešnjaka
640 gcrvene pečene paprike, ocijeđena
55 gblanširanih badema
85 gkoncentrata rajčice
2 žlicemaslinovog ulja
¼ žličicesoli
¼ žličicepapra
sjeckani svježi bosiljak
tostirane kriške svježeg baguettea ili krekeri za posluživanje

Priprema

1 Prokuhajte češnjak

U manjoj posudi zakuhajte 470 ml vode. Dodajte češnjak pa kuhajte 6 do 8 minuta dok češnjak ne omekša. Procijedite i prosušite.


2Usitnite sastojke

U blender ubacite papriku, bademe, koncentrat rajčice, ulje, češnjak, sol i papar. Miksajte dok se sastojci ne sjedine.


3Ohladite

Prebacite u teglicu ili nekakvu posudu i stavite u hladnjak na najmanje 4 sata kako bi se okusi proželi.


4 Poslužite

Pospite bosiljkom i poslužite s toplim baguetteom.

Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Kalorije
58 kcal
Proteini
1 g
Masnoće
4 g
Ugljikohidrati
3 g
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.