Kruh od bundeve

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
45min
Ukupno vrijemeUkupno
55min
KompliciranostTežina
Cijena
Kruh od bundeve by Shutterstock Shutterstock
Slatki i sočni kruh od bundeve odlična je i brza zamjena za obični kruh ili kolač. Bit će vam potrebna samo jedna posuda i dva kalupa za kruh.

Sastojci

Broj porcija
24
4jaja
120 mlbiljnog ulja
120 mlmaslinovog ulja
400 gšećera
430 gpirea od bundeve
120 mlmlijeka
60 mlvode
440 gglatkog brašna
2 žličicesode bikarbone
2 žličicesoli
1 žličicacimeta
55 grastopljenog maslaca
50 gdemerara ili smeđeg šećera

Priprema

1 Sjedinite sastojke

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Umutite jaja, ulja i šećer. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu pa dodajte bundevu, mlijeko i vodu te nastavite miješati dok ponovno ne dobijete glatku smjesu. Umiješajte brašno, sodu bikarbonu, sol i cimet.


2Pecite kruh

Pripremite dva kalupa za kruh dimenzija 23 x 13 cm i obložite ih papirom za pečenje. Tijesto prebacite u kalupe te ubacite u pećnicu na 35 minuta.


3Premažite maslacem i šećerom

Izvadite iz pećnice, premažite otopljenim maslacem i pospite šećerom te vratite nazad u pećnicu na još otprilike 5 do 10 minuta kako biste malo „zapekli“ šećer. 


4Provjerite je li kruh pečen

Kruh bi trebao biti lijepe zlatno smeđe boje i čvrst na dodir. Ako niste sigurni je li kruh pečen, samo u sredinu zabodite čačkalicu koja bi trebala izaći čista. U svakom slučaju, možda je bolje da je kruh slabije pečen, nego prepečen jer je to kruh koji bi trebao biti sočan, a ne suh.


5Ohladite kruh

Prije rezanja i posluživanja, kruh ostavite malo da se ohladi, a čuvajte ga u hladnjaku.

Napomena

Količina sastojaka dovoljna je za 2 kruha.

Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Kalorije
256 kcal
Proteini
3.4 g
Masnoće
12.2 g
Ugljikohidrati
34.7 g
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.

Ključne riječi