Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Umutite jaja, ulja i šećer. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu pa dodajte bundevu, mlijeko i vodu te nastavite miješati dok ponovno ne dobijete glatku smjesu. Umiješajte brašno, sodu bikarbonu, sol i cimet.
Pripremite dva kalupa za kruh dimenzija 23 x 13 cm i obložite ih papirom za pečenje. Tijesto prebacite u kalupe te ubacite u pećnicu na 35 minuta.
Izvadite iz pećnice, premažite otopljenim maslacem i pospite šećerom te vratite nazad u pećnicu na još otprilike 5 do 10 minuta kako biste malo „zapekli“ šećer.
Kruh bi trebao biti lijepe zlatno smeđe boje i čvrst na dodir. Ako niste sigurni je li kruh pečen, samo u sredinu zabodite čačkalicu koja bi trebala izaći čista. U svakom slučaju, možda je bolje da je kruh slabije pečen, nego prepečen jer je to kruh koji bi trebao biti sočan, a ne suh.
Prije rezanja i posluživanja, kruh ostavite malo da se ohladi, a čuvajte ga u hladnjaku.
(po porciji)