Kiflice punjene ajvarom, kulenom i sirom

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 40min
KompliciranostTežina
Cijena
Kiflice punjene ajvarom, kulenom i sirom by Shutterstock Shutterstock

Ove su kiflice vrlo mekane, a mogu se puniti nadjevom po vašem izboru.

Sastojci

Broj porcija
8

Tijesto

1 kgglatkog brašna
700 mmlmlijeka
200 mlsuncokretovog ulja
1 vrećicapraška za pecivo
1 žličicasoli
40 gsvježeg kvasca (1 kocka)
1 žlicašećera

Nadjev

150 gkulena
150 gsira
150 gajvara

Premaz

1žumanjak
1 žlicamlijeka
2 žlicesezama

Priprema

1Dignite kvasac

Kvasac i šećer pomiješajte s 200 ml toplog mlijeka pa ostavite desetak minuta da se zapjeni.


2Zamijesite tijesto

U glatko brašno koje ste stavili u veću posudu stavite dignuti kvasac, sol, mlijeko, prašak za pecivo i suncokretovo ulje. Zamijesite tijesto i dodajte još brašna ako je potrebno.


3Pustite da se digne

Kad ste zamijesili glatko tijesto, ostavite ga oko 45 minuta na toplom mjestu i bez propuha da se digne, pokriveno čistom kuhinjskom krpom.


4Oblikujte

Razvaljajte na oko centimetar debelo i režite trokute koje ćete prvo namazati tankim slojem ajvara, a zatim puniti nadjevom od kulena i sira. Zarolajte u kiflice i malo zarežite uži dio tako da izgleda drugačije kad smotate, a ne kao klasična kiflica. Ako vam je prekomplicirano, ne morate.


5Ispecite

Kad oblikujete kiflice, stavite ih razmaknute na lim za pečenje i ostavite da se dižu oko pola sata. Prije toga upalite pećnicu da se grije na 200 stupnjeva.


Žumanjak pomiješajte s jednom žlicom mlijeka i premažite dignute kiflice, posipajte s malo sezama i stavite peći oko 25 minuta. Vrijeme pečenja ovisi i o tome koliko ste velike kiflice napravili, tako da će 25 minuta biti dovoljno za one koje su vam veličine dlana.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.