Kvasac i šećer pomiješajte s 200 ml toplog mlijeka pa ostavite desetak minuta da se zapjeni.
U glatko brašno koje ste stavili u veću posudu stavite dignuti kvasac, sol, mlijeko, prašak za pecivo i suncokretovo ulje. Zamijesite tijesto i dodajte još brašna ako je potrebno.
Kad ste zamijesili glatko tijesto, ostavite ga oko 45 minuta na toplom mjestu i bez propuha da se digne, pokriveno čistom kuhinjskom krpom.
Razvaljajte na oko centimetar debelo i režite trokute koje ćete prvo namazati tankim slojem ajvara, a zatim puniti nadjevom od kulena i sira. Zarolajte u kiflice i malo zarežite uži dio tako da izgleda drugačije kad smotate, a ne kao klasična kiflica. Ako vam je prekomplicirano, ne morate.
Kad oblikujete kiflice, stavite ih razmaknute na lim za pečenje i ostavite da se dižu oko pola sata. Prije toga upalite pećnicu da se grije na 200 stupnjeva.
Žumanjak pomiješajte s jednom žlicom mlijeka i premažite dignute kiflice, posipajte s malo sezama i stavite peći oko 25 minuta. Vrijeme pečenja ovisi i o tome koliko ste velike kiflice napravili, tako da će 25 minuta biti dovoljno za one koje su vam veličine dlana.