Hrenovke u tijestu

Vrijeme pripremePriprema
40min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
2h 40min
KompliciranostTežina
Cijena
Hrenovke u tijestu by Shutterstock Shutterstock

Ovaj jednostavni snack volimo još od djetinjstva. Tijesto je posebno mekano zbog dodatka mlijeka, a hrenovke prethodno prokuhajte kako bi bile još sočnije. Poslužite uz umak od senfa ili majonezu.

Sastojci

Broj porcija
15

Tijesto

500 gglatkog brašna
1 paketić suhog kvasca
1 žlicašećera
50 mlulja
200 ml mlijeka, toplog
100 ml mlijeka, toplog
1 žličicasoli

Nadjev

15manjih hrenovki
1jaje, za premazivanje

Priprema

Tijesto

1 Zamijesite tijesto

Prosijte brašno u veću zdjelu. Dodajte suhi kvasac i sol te dobro promiješajte. Napravite udubinu te dodajte šećer, mlijeko, vodu i ulje. Počnite mijesiti tijesto i nakon 5 minuta prebacite tijesto na pobrašnjenu radnu površinu. Mijesite još 5 minuta, oblikujte tijesto u loptu i premažite uljem. 


2 Ostavite dizati

Prebacite tijesto u posudu te je prekrijte vlažnom krpom. Ostavite da se diže oko 60 minuta. 


3 Prokuhajte hrenovke

Dok se tijesto diže zakuhajte velik lonac slane vode. U kipuću vodu ubacite hrenovke i kuhajte 3 minute. Izvadite i ostavite da se ocijede i ohlade na pladnju.


4 Pripremite lim 

Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva. Dva lima ta pečenje prekrijte papirom za pečenje.


5 Oblikujte tijesto

Dignuto tijesto pritisnite dlanom kako bi pustili zrak. Podijelite ga na 15 jednakih loptica. Uzmite jednu lopticu te je razvaljajte u dugački ovalni oblik. Na početak tijesta stavite hrenovku te je zarolajte kako bi je tijesto pokrilo. Stavite hrenovku na lim za pečenje i ponovite s ostatkom tijesta i hrenovka.


6 Ispecite peciva

Ostavite da se peciva dižu 20 minuta prije pečenja. U manjoj zdjelici razmutite jaje i premažite peciva. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite 20 minuta. Poslužite odmah.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.