Mlijeko zagrijte na laganoj vatri da bude toplo. Maknite s vatre i u njega izmrvite svježi kvasac. Dodajte šećer, promiješajte i pričekajte 10 minuta da se kvasac zapjeni.
U brašno ulijte kvasac, dodajte svinjsku mast, posolite i umijesite mekano tijesto pa podijelite na 4 dijela. Ostavite pokriveno krpom oko pola sata da se digne.
Čvarke sameljite štapnim mikserom ili u multipraktiku da nastane glatka pasta.
Podijelite mljevene čvarke na tri dijela.
Lagano pobrašnite podlogu i na njoj razvaljajte prvi komad tijesta na debljinu od oko pola centimetra. Po cijeloj površini premažite nadjev od čvaraka. Popaprite svježe mljevenim crnim paprom ako želite pikantnije pogačice.
Isto napravite s ostalim lopticama dignutog tijesta, a četvrti dio će vam biti zadnji i na njega ne ide namaz od čvaraka.
Razvaljajte tijesto, no ovaj put na debljinu od 1,5 do 2 centimetra. Oblikujte pogačice u željeni oblik. Kako bi dobili okrugle pogače možete koristiti čašu ili rezač za kekse/krafne.
Pogačice slažite na lim za pečenje premazan svinjskom masti u jako tankom sloju (kao kad premazujete kalup za kolače maslacem), ostavljajući malo razmaka između svake.
Jaje malo izmiješajte pjenjačom i premažite ih. Ako želite, zarežite nožem po gornjoj strani da dobijete "karirani" uzorak.
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Pogačice pecite 15 do 20 minuta ili dok ne dobiju zlatno žutu boju.