Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
Pomiješajte pola količine mlakog mlijeka, suhi kvasac, žličicu šećera i brašna i ostavite da se kvasac aktivira.
Bjelanjke posolite i istucite u čvrst snijeg.
Žumanjke izradite sa šećerom, dodajte omekšalu svinjsku mast, sve izradite u glatku smjesu.
Dodajte aktivirani kvasac i pola količine brašna, mutite dok se sastojci ne sjedine. Naizmjenično dodajte ostatak kukuruznog brašna i mlijeka. Dodajte i naribanu limunovu koricu.
U pripremljenu smjesu špatulom umiješajte snijeg od bjelanjaka.
Dobivenu smjesu izlijte u kalup za pečenje obložen papirom za pečenje, stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva 20 minuta.
Pečenu bazlamaču poslužite posipanu šećerom u prahu ili uz domaći pekmez, vrhnje ili meki sir.