Zlijevka

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
25min
KompliciranostTežina
Cijena
Zlijevka by Darko Debić Darko Debić

Kukuruzno brašno i pekmez od šljiva, jednostavan recept za jesenje popodne.

Ovu starinsku slasticu s pekmezom od šljiva, rahlu i sočnu verziju, svakako morate probati jer je toliko jednostavna za pripremu, a jako ukusna. I najbolja stvar je što nema dugog hlađenja!

Sastojci

Broj porcija
6

Biskvit

90 gkukuruznog brašna
50 gpšeničnog brašna
3jaja
60 gšećera
2 vrećicevanilin šećera
400 gjogurta
100 mlmlijeka
100 gkravljeg sira
50 mlsuncokretovog ulja
1 vrećicapraška za pecivo
sol
malo korice limuna
malo ruma

Preljev

200 mlmasnog, domaćeg kiselog vrhnja
1 žlicašećera
4 žlicepekmeza od šljiva

Priprema

Ova je količina dovoljna za lim za pečenje veličine otprilike 30×25 centimetara.


1 Napravite smjesu za biskvit

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.


Razmutite jaja i šećer, dodajte sol, potom mokre sastojke: jogurt, mlijeko, kravlji sir, ulje, rum, promiješajte i dodajte suhe sastojke: kukuruzno brašno i pšenično brašno prosijano s praškom za pecivo.


Sve dobro izmiješajte. Smjesa je rijetka, ali takva mora biti.


2 Izlijte u pripremljeni lim za pečenje

Izlijte u nauljen i oštrim brašnom obložen lim (ili samo stavite papir za pečenje) za pečenje i pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 15 do 20 minuta.


3 Pripremite preljev

U kiselo vrhnje umiješajte 1 žlicu šećera. Zlijevku izvadite iz pećnice, premažite pekmezom i kiselim vrhnjem te pecite još desetak minuta.

Darko Debić
Darko Debić
Kuhar i gastro blogger