Cicvara

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
20min
KompliciranostTežina
Cijena
Cicvara by Shutterstock Shutterstock

Cicvara je jelo naših baka. Ovo tradicionalno jelo je fino, a prednost mu je i ta što se brzo priprema.

Sastojci

Broj porcija
4
200 mlvode
200 mlmlijeka
400 gsvježeg sira ili kajmaka
8 žlicakukuruznog brašna
1 žlicanerastopljene masti (ako se koristi kajmak ne treba)
1 žličicasoli

Priprema

1 Skuhajte

Mlijeko, vodu i mast stavite u lonac na vatru dok ne prokuha. Potom dodajte sir, posolite i dobro izmiješajte.


Kad smjesa ponovo prokuha smanjite vatru, dodajte kukuruzno brašno i neprekidno miješajte oko 10 minuta. Kad se po dnu posude počne "hvatati", cicvara je gotova.


2 Poslužite

Jedite cicvaru uz kiselo vrhnje, jogurt, kiselo mlijeko ili malo namrvljenog feta sira s preprženim kockicama slanine.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.