Sir i vrhnje

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
0h
Ukupno vrijemeUkupno
5min
KompliciranostTežina
Cijena
Sir i vrhnje

Sir i vrhnje omiljena je namirnica mnogih Hrvata, a najčešće se poslužuje za doručak ili kao lagano predjelo s domaćim kobasicama, slaninom, lukom, rajčicom i čvarcima. Ono što je nekad bio skroman obrok danas je prepoznatljivo jelo sjeverozapadne hrvatske kuhinje. 


Sastojci

Broj porcija
3
400 gsvježeg kravljeg sira
200 mlvrhnja
sol, po ukusu
svježi vlasac

Priprema

1 Pomiješajte

U posudu nadrobite sir. Dodajte vrhnje i izmiješajte. Posolite po ukusu. Prebacite u zdjelicu u kojoj ćete servirati sir i vrhnje pa posipajte svježe sjeckanim vlascem.


2 Poslužite

Sir i vrhnje možete poslužiti uz svježe povrće poput luka, rajčice ili paprike, te uz suhomesnate proizvode poput pršuta, kulena ili pancete. Poslužite obavezno s friškim domaćim kruhom.  

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.