Bribirski prisnac

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
45min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Bribirski prisnac by TZO Vinodolske općine TZO Vinodolske općine
Bribirski prisnac by TZO Vinodolske općine TZO Vinodolske općine
Bribirski prisnac by TZO Vinodolske općine TZO Vinodolske općine
Bribirski prisnac by TZO Vinodolske općine TZO Vinodolske općine

Za vrijeme uskrsnih blagdana u Bribiru, u Hrvatskom primorju, priprema se posebno jelo koji se naziva prisnac. Tijekom godina u sklopu mjesnog blagdana “Petrove” u organizaciji Turističke zajednice Vinodolske općine i KUD Bribir održava se "DAN BRIBIRSKOG PRISNACA" kroz prezentaciju i prodaju autohtonog Bribirskog prisnaca.

Sastojci

Broj porcija
6
15jaja
500 gdomaćeg svježeg sira
500 gslanine
1 vezicamladog luka (i bijeli i zeleni dio)
1 kockasvježeg kvasca
1 žlicasvinjske masti
500 gglatkog brašna + po potrebi
sol, papar

Priprema

1Izmiješajte jaja, kvasac i sir

U zdjeli u koju ste stavili jaja dodajte kvasac i svježi sir izrezan na manje komadiće. Sve zajedno izmiješajte.


2Popržite slaninu i luk

Slaninu narežite na komadiće i popržite na masti. Mladi luk operite, očistite, narežite na sitnije komadiće, dodajte ga slanini i pržite dok malo ne omekša.


3Slaninu i luk dodajte u smjesu jaja i sira

Poprženu slaninu i luk ostavite da se ohlade, pa ih umiješajte u smjesu jaja i sira, začinite soli i paprom, dodajte brašno i sve zajedno dobro izmiješajte kako bi se svi sastojci sjedinili.


Dobivena smjesa mora biti dovoljno gusta da lijepo pada sa žlice.


4Premjestite u lim za pečenje

Dobivenu smjesu premjestite u lim za pečenje koji ste prethodno namastili i posipali brašnom i pecite na 175 stupnjeva oko 45 minuta. Ohladite pa režite.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.