Ukiseljene paprike punjene kupusom

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
45min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Ukiseljene paprike punjene kupusom by Shutterstock Shutterstock

Prilikom pripreme ovakve zimnice, draži nam je bijeli kupus jer ne pušta boju, no možete koristiti i ljubičasti ili pak pomiješati obje vrste. Svježi kupus možete naribati i posoliti noć prije kako bi on pustio svoj sok. Bilo bi poželjno izabrati veće paprike. 

Sastojci

Broj porcija
10
3 kgpaprike (paradajzerice, ali može i druga)
1,8 lvode
600 mlalkoholnog octa 9%
1 žlica + 1½ žličicesoli
1 žlica + 1½ žličicešećera
1 žličicapapra u zrnu

Priprema

1Naribajte kupus

Kupus očistite, naribajte na trakice, malo posolite i ostavite da odstoji kako bi omekšao i pustio vodu.


2Pripremite paprike

Paprike operite, očistite i izvadite sjemenke pazeći da ne oštetite papriku. Paprika treba ostati cijela, u komadu, da bi se mogla lijepo napuniti.


3Napunite paprike

Naribani kupus stisnite kako biste ocijedili višak tekućine, dobro napunite paprike. Paprike zatim posložite u čiste staklenke. Odozgora ih pritisnite, fiksirajte drvenim ili plastičnim štapićima da ne plivaju po površini kad ulijete tekućinu s octom.


4Napravite preljev od octa

Pomiješajte vodu, ocat, sol, šećer i papar u zrnu, zakuhajte da se šećer i sol rastope.


5Prelijte paprike

Pripremljenim preljevom prelijte paprike posložene u staklenkama, odmah dobro zatvorite čistim poklopcima.


Stavite u pećnicu zagrijanu na 150 stupnjeva i ugašenu, da se staklenke preko noći ohlade zajedno s pećnicom. Druga opcija je da stavite staklenke u lonac napunjen vodom pa zakuhate, odmah ugasite i isto ostavite da se staklenke ohlade zajedno s vodom. Tako će nastati vakuum u staklenkama i spremne su za stajanje do zime.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.