Mekane palačinke

Vrijeme pripremePriprema
11min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
26min
KompliciranostTežina
Cijena
Mekane palačinke by Shutterstock Shutterstock

Standardni recept za palačinke za koji je najvažnije umutiti smijesu bez grudica i peći u dobro ugrijanoj tavi. Žutu boju palačinki dobit ćete od domaćih jaja.

Sastojci

Broj porcija
5
2jaja
200 gglatkog brašna
200 mlmlijeka
1 žličicašećera
200 mlmineralne vode
1 žlicaulja
1 žlicaotopljenog maslaca
1 prstohvatsoli
ulje za mazanje tave

Priprema

1Pripremite smjesu

Umutite jaja i šećer, dodajte polovicu mlijeka i brašna te sve lijepo sjedinite. Zatim dodajte drugu polovicu mlijeka, mineralnu vodu, ulje, maslac, sol i brašno koje trebate umutiti u jednoličnu smjesu bez grudica.


2Ispecite

Tavu za palačinke podmažite s par kapi ulja i dobro je zagrijte. To ponavljajte svaki put prije nego što stavite smjesu u tavu.


Stavite jednu šeflju smjese i ravnomjerno je razlijte po tavi. Tu ćete vidjeti kolika vam količina smjese treba da palačinke ne budu predebele.


Pecite kratko, minutu do dvije, pa je preokrenite na drugu stranu i ispecite da porumeni.


Palačinke poslužite uz namaz po želji.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.