Pohani kruh

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
5min
Ukupno vrijemeUkupno
15min
KompliciranostTežina
Cijena
Pohani kruh by Shutterstock Shutterstock

Pohani kruh u svijetu poznatiji kao francuski tost, ukusno je jelo koje može biti praktičan način za iskoristiti stari kruh.

Sastojci

Broj porcija
2
6šnita kruha
2jaja
50 mlmlijeka
1 prstohvatsoli
50 mlulja za prženje

Priprema

1Pripremite

Možete koristiti bilo koju vrstu kruha, ali najmekši pohani kruh priprema se od običnog bijelog kruha. Također kruh treba biti star barem jedan dan.


U posudi izmutite jaja sa soli, pa dodajte mlijeko i promiješajte.


2Pecite

Šnite kruha umočite u izmućena jaja s mlijekom s obje strane, a držite ih u smjesi svega par sekundi kako kruh ne bi postao pregnjecav.


Pržite na ulju do zlatno-smeđe boje. Možda se iz djetinjstva sjećate da se ovaj kruh pržio u puno ulja, ali to nije potrebno jer će kruh biti nepotrebno mastan i imat ćete previše izgorjelog ulja za baciti.


Gotovi pohani kruh stavite na papirnati ubrus da upije višak masnoće.


Poslužite s mliječnim namazom, maslacem, marmeladom ili drugim namazima. Možete ga jesti i samog, kako se nekad najčešće i jeo.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.