Kalapajsani kalamper

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Kalapajsani kalamper by Međimurske novine, Z. Vrzan. Međimurske novine, Z. Vrzan.

Kalapajsati je izvedenica od pajsati tj. pirjati, a kalamper je međimurski naziv za krumpir. Kalapajsani kalamper je jednostavno starinsko jelo s malo sastojaka koje možete obogatiti s faširancima ili kuhanim domaćim kobasicama te salatom. Uz dodatak luka i mljevene paprike može poslužiti i kao izvrstan prilog pečenju.

Sastojci

Broj porcija
6
1 kgkrumpira
kosane masti
temeljac po potrebi
voda po potrebi
mljevena crvena paprika
sol, papar
suhomesnati proizvodi po želji

Priprema

1Pripremite krumpire

Krumpir operite, ogulite i narežite na ploške.


2Nasjeckajte i popržite luk

Luk nasjeckajte na kockice i popržite na masti pa zalijte temeljcem.


3Dodajte pripremljeni krumpir i začinite

Dodajte narezani krumpir i začine (sol, papar, crvenu mljevenu papriku). Zalijte temeljcem ili vodom, toliko da pokrije krumpir i pirjajte lagano miješajući, dok krumpir ne omekša.




Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.