Marinirane tikvice

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
40min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Marinirane tikvice by Shutterstock Shutterstock
Marinirane tikvice by Shutterstock Shutterstock

Osvježavajuće, mirisne i tek toliko pokantne, marinirane tikvice podižu okuse u sendvičima, a odlično pašu i uz lepinju i roštilj. Najbolje je od svega što priprema nije komplicirana niti dugotrajna.

Sastojci

Broj porcija
10
300 mlocta
250 mlmaslinovog ulja
5češnja češnjaka
2 žličiceorigana
2 žličiceperšina
2 žličicesoli
chili papričica

Priprema

1Pripremite tikvice

Tikvice ogulite i narežite što tanje, najbolje pomoću mandoline, posipajte ih s pola žlice soli i ostavite da odstoje pola sata.


2Napravite marinadu

Pomiješajte ocat i ulje, dodajte origano, nasjeckani peršin, nasjeckani češnjak, chilli papričicu i sol. Promiješajte.


3Popržite tikvice

Tikvice ocijedite, posušite i popržite na ulju ili grill tavi.


4Napunite staklenke

U čiste staklenke posložite pripremljene tikvice, zalijte pripremljenom marinadom, dobro zatvorite.


5Zatvorene staklenke pasterizirajte

Zatvorene staklenke pasterizirajte 25 min u vrućoj vodi, vodeći računa da se vrijeme računa od kada voda zakipi. Ostavite ih da se ohlade, pa čuvajte na tamnom i hladnom mjestu.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.