Raggmunk

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Raggmunk by Shutterstock Shutterstock

Ovi hrskavi popečci od krumpira i mrkve križanac su palačinki i röstija - klasični su švedski prilog mesnim i ribljim jelima.

Sastojci

Broj porcija
2
25 gglatkog brašna
75 mlmlijeka
1jaje
1grančica timijana
180 gnaribanog krumpira
1mrkva
1 žličicaulja

Priprema

1Napravite glatko tijesto

U velikoj zdjeli umutite brašno s mlijekom kako biste napravili glatko, gusto tijesto.


2Umutite jaje sa začinima

Jaje umutite vilicom, dodajte natrgane listiće timijana, začinite soli i paprom te dodajte tijestu.


3Naribajte mrkvu i krumpir

Mrkvu i krumpir operite, ogulite i naribajte te dodajte tijestu.

Dobro sve izmješajte.


4Ispecite popečke

Zagrijte ulje u velikoj tavi i žlicom dodajte dobivenu smjesu. Pržite do zlatno smeđe boje i hrskave korice, oko 2 minute sa svake strane.

Gotove popečke izvadite na kuhinjski ubrus kako bi upio višak masnoće.


Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.