Slana pita

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
45min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 5min
KompliciranostTežina
Cijena
Slana pita
Idealno rješenje za brzi obrok. Pita koju možete jesti za doručak, ručak ili večeru. Jednostavna za napraviti, ne oduzima puno vremena, a ne zahtjeva ni puno kulinarskih sposobnosti. Može se jesti topla, a odlična je i kao ohlađena.

Sastojci

Broj porcija
20
300 gkuhane šunke
300 gtvrdog sira (npr. gouda)
300 gkiselih krastavaca
6jaja
200 mlsuncokretovog ulja
300 mlmlijeka
300 ml1,5 čaša tekućeg jogurta
350 gglatkog brašna
1prašak za pecivo

Priprema

1 Pripremite sastojke

Narežite šunku, sir i krastavce na kockice i stavite u jednu posudu.


2 Napravite smjesu

Izmutite jaja pjenjačom. Dodajte mlijeko, jogurt i ulje i sve zajedno miješajte. Nakon toga dodajte brašno i prašak za pecivo. Miješajte sve skupa i na kraju dodajte prethodno nasjeckane sastojke.


3 Stavite u lim za pečenje

U posudu za pečenje stavite papir za pečenje i izlijte smjesu za pitu u nju.


4 Ispecite

U unaprijed zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva stavite pitu na pečenje oko 45 minuta.


Kada je pita gotova izvadite je iz pećnice. Može se jesti topla ili hladna. Super paše jedući ju uz nekakav umak od vrhnja ili uz šalicu jogurta, mlijeka.