Gougeres

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
50min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Gougeres by Shutterstock Shutterstock

Ovi savršeno prozračni jastučići sa sirom dio su francuske kuhinje. Odličan su izbor ako tražite ukusan finger food, ali i doručak.

Sastojci

Broj porcija
18
180 mlvode
70 gmaslaca
½ žličicesoli
prstohvat mljevenog papra
120 gglatkog brašna
4jaja
65 gribane mozzarelle
¼ žličicesjeckanog peršina
45 gribanog parmezana

Priprema

1Zagrijte pećnicu

Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje.


2Zakuhajte tijesto

U manjoj posudi zagrijte vodu, maslac, sol i papar te ostavite da zakuha. Dodajte brašno i miješajte dok ne dobijete tijesto. Kuhajte još dvije minute kako biste prosušili tijesto.


3Dodajte jaja

Tijesto prebacite u drugu posudu i ostavite da se u potpunosti ohladi. Polako dodajte jedno po jedno jaje te miješajte dok se dobro ne sjedine.


4Oblikujte kuglice

Dodajte mozzarellu i peršin te dobro izmiješajte. Koristeći dvije žlice oblikujte tijesto u kuglice te ih slažite na pripremljeni lim za pečenje. Pazite da ostavljate razmak (otprilike 3,5 cm do 5 cm) između kuglica jer će one još malo rasti tijekom pečenja.


5Pecite kuglice

Kuglice pospite s malo parmezana te ih stavite peći prvih 10 minuta na 220 stupnjeva, a zatim još 20 do 25 minuta na 190 stupnjeva. Kuglice bi trebale dobiti lijepu zlatnu boju. Poslužite ih tople.

Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Kalorije
80 kcal
Proteini
4 g
Masnoće
6 g
Ugljikohidrati
6 g
Sol
0.151 g
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.