Croque Monsieur

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
55min
KompliciranostTežina
Cijena
Croque Monsieur by Shutterstock Shutterstock

Croque Monsieur je klasični francuski sendvič, u prijevodu znači "hrskavi gospodin", a danas je simbol jednostavne, ali ukusne francuske kuhinje. Radi se o kruhu pečenom s bešamel umakom, a danas je popularan u restoranima diljem svijeta.

Sastojci

Broj porcija
3

Bešamel umak

2 žlicebrašna
2 žlicemaslaca
500 mlmlijeka
1 žličicasoli
1 prstohvatpapra
1 prstohvatmuškatnog oraščića
2 žliceribanog parmezana

Sendvič

12šnita bijelog kruha
2 žlicemaslaca
2 žlicesenfa
6šnita dimljene šunke
200 gribanog sira (Gouda)
50 gribanog parmezana

Priprema

1 Pripremite bešamel

Na zagrijanom maslacu kratko popržite brašno, zalijte ga mlijekom i miješajte pjenjačom. Kratko prokuhajte, a na kraju dodajte sol, papar, muškatni oraščić i ribani sir.


2 Ispržite i nadjenite kruh

Na malo maslaca popržite šnite kruha s obje strane. Premažite ih senfom, te na svaku dodajte po žličicu bešamela. Prekrijte svaku šnitu šunkom i vrh posujte ribanim sirom.


3 Stavite peći

Pripremite lim za pečenje, obložite ga papirom za pečenje pa na njega poslažite šnite kruha. Svih 6 šnita poklopite sa drugih 6 šnita, prelijte bešamelom i posujte ribanim sirom. Zapecite oko pola sata na 180 stupnjeva.


Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.