Baget s bučinim sjemenkama

Vrijeme pripremePriprema
1h 30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
2h
KompliciranostTežina
Cijena
Baget s bučinim sjemenkama
Bučine sjemenke su ukusan dodatak u juhi, salati, a nadasve u finom hrskavom kruhu, koji ne zahtjeva previše truda.

Sastojci

Broj porcija
6
500 gglatkog brašna
1 paketićsuhog kvasca
1 žličicasoli
300 mlmlake vode
1 šakabučinih sjemenki

Priprema

1 Zamijesite tijesto

Pomiješajte suhe sastojke (i sjemenke) te umijesite tijesto postepeno dodajući vodu.


2 Ostavite da se digne

Posudu s tijestom prekrijte te ostavite 1 sat da se udvostruči.


3 Podijelite

Podijelitiže ga na tri dijela te svaki dio razvaljajte u pravokutnik kojeg ćete zarolati kao roladu.


Prebacite ih na lim za pečenje na koji ste stavili papir za pečenje.


4 Zarežite

Oštrim nožem zarežite kruh na nekoliko mjesta (žilet je, doduše, najbolja opcija, ali poslužit će i nož), posipajte lagano brašnom i ostavite 20 minuta da odstoji.


5 Ispecite

Za to vrijeme ugrijte pećnicu na 230 stupnjeva te pecite dok se ne zarumeni - otprilike 30 minuta.