Brioche, podrijetlom iz Francuske, pecivo je s visokim sadržajem jaja i maslaca, najpoznatije rađeno u slanoj varijanti. Kako sam više pobornik slatkoga, morala sam isprobati i slatku varijantu ovog finog francuskog peciva. Danas vam donosim recept za slatki mekani brioche, s kremom od vanilije i džemom od šumskog voća.
Kada vam netko spomene cheesecake, što je prvo što vam padne na pamet? Američka verzija cheesecakea? Ili možda njemački Käseküchen? Osobno, više preferiram kolače koji me mogu osvježiti rapsodijom okusa, nešto što nije previše slatko, a opet ti da tu dozu slatkoga koju trebamo. Zato sam za vas pripremila ovaj fini recept za cheesecake - jednostavna priprema, a gosti zadovoljni. Klasični cheesecake se ne treba dekorirati, no moja mašta nema granica stoga se na mom cheesecakeu uvijek nađe jestivog cvijeća, pistacija, dehidrirane maline…