Svježi sir, jaja i kiselo vrhnje ostavite par sati na sobnoj temperaturi.
Keks zdrobite u sjeckalici, zatim dodajte smeđi šećer i vanilin šećer te sve dobro promiješajte. Maslac otopite na pari te dodajte keksu.
Promiješajte (najbolje rukom) da se sve sjedini. Kalup za tortu obložite papirom za pečenje te utisnite keks kao podlogu.
Za pripremu prve kreme, pomiješajte prije izvađeni svježi sir, te dodajte jedno po jedno jaje i lagano miješajte (ako su vam jaja veće veličine biti će dovoljna i 4 jaja).
Dodajte šećer u prahu i vanilin šećer te nastavite miješati kuhačom. Prelijte preko podloge od keksa te pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 150°C 45 minuta.
U međuvremenu pripremite drugu kremu od 4 kisela vrhnja pomiješana s kristal šećerom i vanilin šećerom. Ostavite na sobnoj temperaturi.
Nakon što je prva krema pečena, izvadite te dodajte drugu kremu te pecite još 15 minuta.
Nakon što je cheesecake gotov, ostavite u otvorenoj pećnici da se lagano hladi.
Prije stavljanja u hladnjak, nožem lagano prijeđite obrub kalupa da se cheesecake odvoji od ruba.
Preko noći ostavite u hladnjaku. Ukrasite po želji.