Cheesecake sa svježim sirom

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h
Ukupno vrijemeUkupno
1h 20min
KompliciranostTežina
Cijena
Cheesecake sa svježim sirom

Kada vam netko spomene cheesecake, što je prvo što vam padne na pamet? Američka verzija cheesecakea? Ili možda njemački Käseküchen? Osobno, više preferiram kolače koji me mogu osvježiti rapsodijom okusa, nešto što nije previše slatko, a opet ti da tu dozu slatkoga koju trebamo. Zato sam za vas pripremila ovaj fini recept za cheesecake - jednostavna priprema, a gosti zadovoljni. Klasični cheesecake se ne treba dekorirati, no moja mašta nema granica stoga se na mom cheesecakeu uvijek nađe jestivog cvijeća, pistacija, dehidrirane maline…

Sastojci

Broj porcija
16

Podloga

300 gPetit Beurre keksa
3 žlicesmeđeg šećera
1vanilin šećer
200 gotopljenog maslaca

1. sloj

500 gsvježeg sira
5jaja
200 gšećera u prahu
1vanilin šećer

2. sloj

4kisela vrhnja (20% m.m.)
5 žlicašećera
1vanilin šećer

Priprema

1 Podloga

Svježi sir, jaja i kiselo vrhnje ostavite par sati na sobnoj temperaturi.


Keks zdrobite u sjeckalici, zatim dodajte smeđi šećer i vanilin šećer te sve dobro promiješajte. Maslac otopite na pari te dodajte keksu.


Promiješajte (najbolje rukom) da se sve sjedini. Kalup za tortu obložite papirom za pečenje te utisnite keks kao podlogu.


2 1. sloj

Za pripremu prve kreme, pomiješajte prije izvađeni svježi sir, te dodajte jedno po jedno jaje i lagano miješajte (ako su vam jaja veće veličine biti će dovoljna i 4 jaja).


Dodajte šećer u prahu i vanilin šećer te nastavite miješati kuhačom. Prelijte preko podloge od keksa te pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 150°C 45 minuta.


3 2. sloj

U međuvremenu pripremite drugu kremu od 4 kisela vrhnja pomiješana s kristal šećerom i vanilin šećerom. Ostavite na sobnoj temperaturi.


Nakon što je prva krema pečena, izvadite te dodajte drugu kremu te pecite još 15 minuta.


4 Ohladite

Nakon što je cheesecake gotov, ostavite u otvorenoj pećnici da se lagano hladi.


Prije stavljanja u hladnjak, nožem lagano prijeđite obrub kalupa da se cheesecake odvoji od ruba.


Preko noći ostavite u hladnjaku. Ukrasite po želji.

miiha_h