Baklava s orasima i čokoladom

Vrijeme pripremePriprema
1h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
32min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 32min
KompliciranostTežina
Cijena
Baklava s orasima i čokoladom
Orasi + čokolada + domaće čokoladne kore + agda = bombastična baklava❤️

Sastojci

Broj porcija
30

Tijesto

500 gglatkog brašna
1jaje
20 mlulja
260 mltoplog mlijeka
1 prstohvatsoli
3 žlicekakaa

Nadjev

130 gmaslaca
500 goraha
300 gčokolade za kuhanje
1 žlicaulja

Za posipanje kora

gustin
kakao

Agda

700 mlvode
600 gšećera

Priprema

1Zamijesite tijesto

Zamijesite tijesto i podijelite ga na 10 dijelova.


Oblikujte kuglice od svakog dijela tijesta i stanjite ih.


Posipajte svaku jufku mješavinom kakaa i gustina te ostavite da odstoji oko 1 sat.


2Razvaljajte jufke

Razvaljajte jufke što tanje i tijekom cijelog postupka ih posipajte mješavinom kakaa i gustina.


Izrežite jufke na veličinu lima za pečenje, a krajeve iskoristite za slaganje srednjeg dijela baklave.


3Pripremite čokoladno punjenje

Istopite čokoladu na pari s jednom žlicom ulja.


4Složite baklavu

Složite baklavu tako da redom idu jufka, maslac, jufka, čokolada, orasi.


Baklavu izrežite i premažite ostatkom maslaca.


5Ispecite u pećnici

Pecite baklavu 30 minuta na 180 stupnjeva.


6Pripremite agdu

Za agdu, u posudi zakuhajte vodu i šećer.


7Poslužite

Dok je baklava još vruća, prelijte je hladnom agdom.


Ukrasite po želji.