Hurmašice

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Hurmašice by Shutterstock Shutterstock

Recept za hurmašice definitivno spada u jeftine i jednostavne kolače. Sastojke gotovo uvijek imate kod kuće, a u smjesu možete dodati i bademe, orahe ili kokos.

Sastojci

Broj porcija
6
2jaja
400 gšećera
400 mlulja
500 gglatkog brašna
0,5 vrećicepraška za pecivo

Preljev

1 kgšećera
1 lvode

Priprema

1Pripremite smjesu

Pomiješajte jaja sa šećerom i uljem i postepeno dodajte brašno i prašak za pecivo dok ne dobijete tijesto srednje tvrdoće.


2Oblikujte hurmašice

Od tijesta oblikujte kuglice veličine većeg oraha, malo ih spljoštite i pritisnite uz ribež s najsitnijim rupicama.


3Ispecite

Slažite hurmašice lim za pečenje kojeg ste malo nauljili te pecite na 200 stupnjeva dok ne porumene.


4Pripremite preljev

Za to vrijeme vodu i šećer promiješajte da se šećer otopi te dodajte sok od jednog limuna.


Pečene hurmašice prelijte hladnim preljevom i pustite da se sve ohladi.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.