Sastojke ostavite nekoliko sati na sobnoj temperaturi. Odvojite bjelanjke i uz malo soli ih umutite u čvrsti snijeg.
Tada dodajte jedan po jedan žumanjak i umutite. Zatim dodajte i šećer, nastavite mutiti.
Smanjite brzinu miksera pa umiješajte pomalo brašno, kakao i prašak za pecivo.
Okrugli kalup za pečenje promjera 24 cm premažite maslacem i obložite masnim papirom.
Izlijte smjesu za biskvit u kalup i pecite na 180 stupnjeva, oko 20 minuta.
Odmah kad stavite peći biskvit, počnite pripremati preljev (kako je opisano niže).
Gotovi biskvit hladite 10-ak minuta, pa ga podijelite na dva dijela i izbodite čačkalicom.
U manjem loncu pomiješajte vodu, šećer i vanilin šećer, zagrijte miješajući do vrenja i kratko kuhajte. Ostavite da se hladi oko pola sata, na sobnoj temperaturi.
Mlijeko zagrijte do vrenja. U posebnoj posudi pjenjačom pomiješajte brašno, šećer i vanilin šećer, pa im dodajte dio vrućeg mlijeka i dobro izmiješajte.
U preostalom mlijeku skuhajte smjesu, za što će vam trebati nekoliko minuta (kao puding).
Ohladite kremu, pa u nju umutite maslac.
Posebno umutite 300 ml vrhnja za šlag pa pomiješajte s kremom (koristite mikser, kako bi se izbjegle grudice).
U 200 ml vrhnja za šlag otopite 200 g čokolade: zagrijte i miješajte dok se sve ne otopi. Prohladite oko 10 minuta na sobnoj temperaturi.
Na pladanj za serviranje stavite donji biskvit i prelijte ga polovinom preljeva. Pričekajte da se preljev upije pa premažite biskvit s malo više od trećine kreme.
Banane narežite na tanke kolutiće netom prije slaganja torte. Ako počnu tamniti, možete ih zaliti s malo limunovog soka.
Premažite s još malo više od trećine kreme. Poklopite gornjim biskvitom. Prelijte ostatkom preljeva i pričekajte da se upije.
Premažite ostatkom kreme.
Izlijte prohlađenu čokoladnu glazuru. Za ljepšu dekoraciju otopite i malo bijele čokolade na pari pa prošarajte površinu torte tankim mlazovima. Izvucite ukrase čačkalicom.
Ohladite u hladnjaku barem nekoliko sati, a najbolje preko noći. Torta je još sočnija idući dan.