Sve sastojke stavite u posudu i kuhajte na laganoj vatri 20 do 30 minuta nakon što zakuha.
U loncu kuhajte vodu, mlijeko, ulje i šećer. U posudi izmiješajte brašno i prašak za pecivo. Lonac maknite s vatre, uspite sve brašno odjednom i miješajte dok se tijesto ne ujednači.
Vratite na vatru i stalno miješajući kuhajte na laganoj vatri nekoliko minuta dok se tijesto ne počne odvajati od lonca.
Dok se tijesto hladi, koji put ga promiješajte da se na vrhu ne uhvati korica.
Kad se tijesto ohladi dodajte jaja. Svako jaje dobro umiješajte i kad se potpuno upije u tijesto, dodajte sljedeće.
Metalnu špricu za kolače napunite tijestom i istisnite direktno u ulje, hladno ili mlako pa pojačajte vatru na srednju.
Dužina tulumbi je od 5 do 10 cm. Kad porumene sa svih strana izvadite tulumbe i nakon što se ocijede od ulja stavite ih u preljev.
Za drugu i svaku sljedeću turu tulumbi ponovite cijeli postupak prženja.
Gotove tulumbe ohladite na sobnoj temperaturi pa spremite u hladnjak.