Tulumbe

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
45min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 15min
KompliciranostTežina
Cijena
Tulumbe by Shutterstock Shutterstock
Tulumbe by Shutterstock Shutterstock

Za ove zanimljive kolače koji se prže u ulju trebat ćete slastičarsku špricu kako biste dobili prepoznatljivi rebrasti oblik.

Sastojci

Broj porcija
8

Tijesto

250 mlvode
250 mlmlijeka
50 mlulja
50 gšećera
300 gbrašna
0,5 vrećicepraška za pecivo
4jaja

Preljev

500 mlvode
800 gšećera
1vanilin šećer
1kriška limuna
700 mlulja za prženje tulumbi

Priprema

1Pripremite preljev

Sve sastojke stavite u posudu i kuhajte na laganoj vatri 20 do 30 minuta nakon što zakuha.


2Pripremite tijesto

U loncu kuhajte vodu, mlijeko, ulje i šećer. U posudi izmiješajte brašno i prašak za pecivo. Lonac maknite s vatre, uspite sve brašno odjednom i miješajte dok se tijesto ne ujednači.


Vratite na vatru i stalno miješajući kuhajte na laganoj vatri nekoliko minuta dok se tijesto ne počne odvajati od lonca.


Dok se tijesto hladi, koji put ga promiješajte da se na vrhu ne uhvati korica.


Kad se tijesto ohladi dodajte jaja. Svako jaje dobro umiješajte i kad se potpuno upije u tijesto, dodajte sljedeće.


3Ispecite

Metalnu špricu za kolače napunite tijestom i istisnite direktno u ulje, hladno ili mlako pa pojačajte vatru na srednju.


Dužina tulumbi je od 5 do 10 cm. Kad porumene sa svih strana izvadite tulumbe i nakon što se ocijede od ulja stavite ih u preljev.


Za drugu i svaku sljedeću turu tulumbi ponovite cijeli postupak prženja.


Gotove tulumbe ohladite na sobnoj temperaturi pa spremite u hladnjak.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.