Priprema
1. Pleh što većeg promjera premazati maslacem te posipati kokosom.
2. U jednu posudu zajedno pomiješati brašno, šećer, kakao i vanilin šećer te od litre mlijeko uzeti malo i sve dobro izmiješati.
3. Ostatak mlijeka uliti u drugu posudu te staviti da zavrije i maknuti sa štednjaka.
4. U mlijeko umiješati smjesu od šećera, brašna, kakaa i vanilin šećera te vratiti na štednjak još 2-3 minute.
5. Kad je gotovo, umiješati maslac i još vruće sipati na kokos čim ravnomjernije jer se smjesa brzo gusne i staviti hladiti (cca. 2 sata).
6. Za to vrijeme izraditi vrhnje za šlag.
7. Kad se smjesa ohladila, premazati ju vrhnjem za šlag u tankom sloju.
8. Prvo smjesu prerezati po dužini, a zatim okomito na prutiće (meni ispadne 8 komada) i rolati.
*kako smjesa ne bi pucala prilikom motanja, jako je bitno vrijeme kuhanja - max.3 minute nakon što mlijeko zavrije