SULTANOVA SARMA (PAŠA LOKUM)

Vrijeme pripremePriprema
2h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
2h 10min
SULTANOVA SARMA (PAŠA LOKUM)
Nakon dulje pauze što zbog završetka faksa (napokon), što zbog posla, vraćam se sa natrag sa preslatkim receptićima.

Sastojci

Broj porcija
8
1 L mlijeka
110 g brašna
120 g šećera
3 žlice gorkog kakaa
1 vanilin šećer
50 g maslaca
200 mL vrhnja za šlag

Priprema

1. Pleh što većeg promjera premazati maslacem te posipati kokosom.
2. U jednu posudu zajedno pomiješati brašno, šećer, kakao i vanilin šećer te od litre mlijeko uzeti malo i sve dobro izmiješati.
3. Ostatak mlijeka uliti u drugu posudu te staviti da zavrije i maknuti sa štednjaka.
4. U mlijeko umiješati smjesu od šećera, brašna, kakaa i vanilin šećera te vratiti na štednjak još 2-3 minute.
5. Kad je gotovo, umiješati maslac i još vruće sipati na kokos čim ravnomjernije jer se smjesa brzo gusne i staviti hladiti (cca. 2 sata).
6. Za to vrijeme izraditi vrhnje za šlag.
7. Kad se smjesa ohladila, premazati ju vrhnjem za šlag u tankom sloju.
8. Prvo smjesu prerezati po dužini, a zatim okomito na prutiće (meni ispadne 8 komada) i rolati.
*kako smjesa ne bi pucala prilikom motanja, jako je bitno vrijeme kuhanja - max.3 minute nakon što mlijeko zavrije
Kristina Šoštarić
Kristina Šoštarić