Lažna baklava

Vrijeme pripremePriprema
25min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
50min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 15min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Lažna baklava by Shutterstock Shutterstock

Lažna baklava iziskuje puno manje posla od one prave, ali je vrlo ukusna i nije preslatka.

Sastojci

Broj porcija
24
4jaja
70 gšećera
2vanilin šećera
200 mlmlijeka
200 mlulja
2 žlicebrašna
1prašak za pecivo
200 ggriza
170 gmljevenih oraha
50 gsjeckanih oraha
20 gsjeckanih oraha za dekoraciju

Sirup

600 mlvode
400 gšećera
1vanilin šećer

Priprema

1Izmiksajte jaja i šećer

U odgovarajućoj zdjeli, pjenasto izmiksajte jaja, šećer i vanilin šećer. Miksajte oko 5 minuta.


2Dodajte mlijeko

Dodajte mlijeko i ulje, te kratko miksajte.


3Pomiješajte gris i brašno

U drugoj posudi pomiješajte griz, brašno i prašak za pecivo. Dodajte jajima i sjedinite pjenjačom.


4Dodajte orahe

Na kraju dodajte mljevene i sjeckane orahe i sve sjedinite pjenjačom.


5Ulijte smjesu u kalup

Kalup dimenzija 21 x 36 cm nauljite i pobrašnite. Ulijte i rasporedite pripremljenu smjesu.


6Pecite u pećnici

Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva oko 30-35 minuta.


7Pripremite sirup

Dok se biskvit peče pripremite sirup. U odgovarajući lonac dodajte šećer, vanilin šećer i prelijte vodom. Kuhajte na srednje jakoj vatri 10 minuta. Dodajte narezani limun narezan na kolutove i kuhajte još 5 minuta.


8Prelijte biskvit sirupom

Vruć biskvit izbockajte vilicom i prelijte vrućim sirupom.


9Poslužite

Ohlađenu baklavu režite na kockice ili rombove. Prije služenja kolač ukrasite limunom iz sirupa i posipajte sjeckanim i mljevenim lješnjacima.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.