U odgovarajućoj zdjeli, pjenasto izmiksajte jaja, šećer i vanilin šećer. Miksajte oko 5 minuta.
Dodajte mlijeko i ulje, te kratko miksajte.
U drugoj posudi pomiješajte griz, brašno i prašak za pecivo. Dodajte jajima i sjedinite pjenjačom.
Na kraju dodajte mljevene i sjeckane orahe i sve sjedinite pjenjačom.
Kalup dimenzija 21 x 36 cm nauljite i pobrašnite. Ulijte i rasporedite pripremljenu smjesu.
Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva oko 30-35 minuta.
Dok se biskvit peče pripremite sirup. U odgovarajući lonac dodajte šećer, vanilin šećer i prelijte vodom. Kuhajte na srednje jakoj vatri 10 minuta. Dodajte narezani limun narezan na kolutove i kuhajte još 5 minuta.
Vruć biskvit izbockajte vilicom i prelijte vrućim sirupom.
Ohlađenu baklavu režite na kockice ili rombove. Prije služenja kolač ukrasite limunom iz sirupa i posipajte sjeckanim i mljevenim lješnjacima.