Lokum

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h 30min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 50min
KompliciranostTežina
Cijena
Lokum by Shutterstock Shutterstock

Lokum je recept turske kuhinje rasprostranjen u svim zemljama u kojima je vladalo Osmansko carstvo, a vjeruje se da njegova receptura postoji još od kasnih 1700.-ih.

Sastojci

Broj porcija
8
250 gmaslaca
500 gbrašna
2 žliceulja
6 žlicašećera u prahu

Priprema

1Pripremite smjesu

Maslac sobne temperature pomiješajte sa 3 žlice šećera u prahu, dodajte ulje pa brašno i sve dobro izmiješajte.


Potom smjesu stavite na radnu površinu i podijelite u 7 do 8 kuglica. Od svake kuglice napravite valjak i režite komade dužine 4 do 5 cm.


2Ispecite

Poredajte lokume u posudu u koju ste stavili papir za pečenje. Pecite na 130 stupnjeva oko sat i pol vremena.


Pazite da lokumi ostanu svijetli. Kada su gotovi uvaljajte ih u šećer u prahu.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.