Cheesecake kako treba

Vrijeme pripremePriprema
40min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h 25min
Ukupno vrijemeUkupno
2h 5min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Cheesecake kako treba
Danas je cheesecake jako popularan desert, no prije nego što je postao popularan, moje poimanje cheesecake-a je bio ovaj njemački Käsekuchen. Zahtjeva pečenje i daleko je bogatiji ukus. Odličan je izbor uz kavu, vrlo jednostavno ga je za napraviti, te bih ga svakom preporučila da ga napravi pogotovo u nadolazećim hladnim danima.

Sastojci

Broj porcija
8

Tijesto

150 gglatkog brašna
1½ žličicepraška za pecivo
75 gšećera
1 vrećicavanilin šećera
1 prstohvatsoli
1jaje
75 gmaslaca, omekšanog

Nadjev

2bjelanjka
200 mlslatkog vrhnja
500 gsvježeg sira
100 gšećera
2 žlicesoka od limuna
35 ggustina
2žumanjka

Priprema

1Pripremite tijesto

Pripremite tijesto i oblikujte ga u kalupu promjera 26 cm, tako da prekrijete dno i obložite cijeli kalup.


Tijesto stavite peći 10 minuta na temperaturi između 140°C i 160°C.


2Pripremite nadjev

Izmiksajte bjelanjak i slatko vrhnje tako da dobijete glatku smjesu.


U posebnoj zdjeli miješajte sir, šećer, sok od limuna, gustin i žumanjke dok ne dobijete homogenu smjesu.


Dodajte izmiksani bjelanjak i slatko vrhnje u smjesu sa sirom i dobro sve promiješajte.


3Nanesite nadjev

Ravnomjerno nanesite pripremljeni nadjev na prethodno pečeno tijesto u kalupu.


4Ispecite u pećnici

Stavite kalup u pećnicu i pecite kolač još 75 minuta.


5Poslužite

Nakon što je kolač pečen, ostavite ga da se ohladi u hladnjaku prije posluživanja.

Heike
Heike
Volim kuhati i praviti razne slastice, te objavljujem slike i videe na svom instagram profilu kulinarskijourney :)