Torta od maka i maline

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
35min
Ukupno vrijemeUkupno
9h 55min
KompliciranostTežina
Cijena
Torta od maka i maline
Torta od maka i maline
Torta od maka i maline
Torta od maka i maline
Za sve ljubitelje i ljubiteljice maka. Kombinacija maka, maline i čokolade nikoga neće ostaviti ravnodušnim, to vam garantiram!

Sastojci

Broj porcija
10

Biskvit

200 gmljevenog maka
100 gmljevenih lješnjaka
5žumanjaka
5bjelanjaka
90 gsmeđeg šećera
1 prstohvatsoli
130 gmaslaca
30 gšećera u prahu
1 žlicaribane korice limuna

Nadjev

200 gpekmeza od maline

Premaz

200 gmarcipana

Čokoladni ganache

200 gtamne čokolade
200 mlvrhnja za šlag
1 žlicameda

Priprema

1Pripremite biskvit

Pomiješajte mak i lješnjak.


Bjelanjke mutite mikserom sa smeđim šećerom i soli.


U drugoj posudi miksajte maslac i šećer u prahu pa dodajte jedan po jedan žumanjak.


U smjesu žumanjaka dodajte mak, lješnjake i koricu limuna.


Postepeno dodavajte izmiksane bjelanjke i lagano promiješajte.


2Pecite u pećnici

Prebacite biskvit u kalup za torte promjera 18 cm i pecite 35 minuta na 180 stupnjeva (ili dok čačkalica iz biskvita ne izađe suha).


3Nadjenite pekmezom

Prerežite biskvit na dva tijela te sredinu namažite pekmezom od maline.


Vrh torte također lagano premažite pekmezom od malina.


4Premažite marcipanom

Razvaljajte marcipan na veličinu torte i stavite preko pekmeza.


5Pripremite ganache

Pripremite ganache od slatkog vrhnja, čokolade i meda (otopite na pari ili u mikrovalnoj).


Prelijte ganache preko marcipana.


6Ohladite

Tortu je najbolje ohladiti preko noći.