Orange torta

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
1h + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Orange torta

Nevjerovatan spoj čokolade i naranče. Torta za svaku prigodu i za svako godišnje doba.

Sastojci

Broj porcija
16

Biskvit

4jaja
4 žlicešećera
4 žlicebrašna
0,5 vrećicepraška za pecivo
3 žlicekakaa
50 mlmlijeka
50 mlulja
100 mlsoka od naranče, za natapanje biskvita

Čokoladna krema

300 mlvrhnja za šlag
150 gčokolade za kuhanje

Krema od naranče

750 mlsoka od naranče
3 vrećicepudinga od vanilije
10 žlicašećera
200 gsirnog namaza
400 mlvrhnja za šlag

Preljev

200 mlsoka od naranče
2 žlicešećera
15 gželatine u prahu

Priprema

1Pripremite biskvit

U velikoj zdjeli pjenasto umutite žumanjke sa šećerom.


Dodajte mlijeko, brašno, kakao i prašak za pecivo pa sjedinite smjesu. Dodajte ulje i još malo promiješajte.


U posebnoj zdjeli umutite bjelanjke u čvrst snijeg, a zatim ga postepeno dodajte u prvu zdjelu, lagano miješajući smjesu.


2Pecite biskvit

Pecite na 180 stupnjeva oko 20 minuta (kalup 26cm).


Pečenu koru natopite sa sokom od naranče.


3Pripremite čokoladnu kremu

Zagrijte vrhnje s čokoladom na laganoj vatri. Maknite s vatre i miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.


Čokoladnu kremu prelijte preko pečenog biskvita pa ostavite da se ohladi u hladnjaku nekoliko sati.


4Pripremite kremu od naranče

Puding sa šećerom pripremite prema uputama na pakiranju, ali umjesto vode koristite sok od naranče.


Dok se puding hladi, izradite slatko vrhnje dok ne dobije meke vrhove.


Pomiješajte ohlađeni puding s umućenim slatkim vrhnjem i sirnim namazom dok ne dobijete glatku smjesu.


5Pripremite preljev

Želatinu ostavite da nabubri prema uputstvima na pakiranju.


Zagrijte sok sa šećerom do vrenja pa uklonite s vatre i u tome otopite pripremljenu želatinu. Miješajte dok se želatina potpuno ne otopi.


Umjesto želatine možete koristiti i preljev za torte.


Malo ohladite pa prelijte preko torte.


6Ohladite u hladnjaku

Nakon što ste prelili tortu preljevom, stavite je u hladnjak na nekoliko sati ili preko noći da se dobro ohladi i stegne. To će omogućiti da se sve komponente torte dobro povežu i da preljev postane čvrst.


Prije posluživanja, tortu izvadite iz hladnjaka i ostavite na sobnoj temperaturi 10-15 minuta za najbolji okus i teksturu.