Torta od paške skute

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
55min
KompliciranostTežina
Cijena
Torta od paške skute by OPG Branimir Čemeljić OPG Branimir Čemeljić

Torta od paške skute prema receptu obiteljske sirane OPG-a Branimir Čemeljić.

Sastojci

Broj porcija
8
250 gpetit keksa
3 žlicemeda od kadulje
130 gmaslaca
750 gpaške ovčje skute
5 žlicašećera
2 paketićavanilin šećera
3jaja
400 mlmilerama
naribana korica 1 limuna
krušne mrvice

Priprema

1Pripremite kalup

Kalup za tortu promjera 26 cm premazati maslacem i posipati krušnim mrvicama.


2Pripremite podlogu

Petit kekse samljeti i dodati im otopljeni maslac i meda od kadulje. Sve dobro promiješati i utisnuti na dno kalupa.


3Pomiješajte skutu i jaja

Ovčju skutu izmiksati s jajima, tri petine šećera, polovicom vanilin šećera te limunovom koricom.


4Ispecite u pećnici

Dobivenu smjesu uliti u kalup i peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva između 25 i 30min.


5Pripremite preljev

Dok se torta peče, izmiksati mileram s preostalim šećerom i vanilin šećerom.


Tortu izvaditi iz pećnice nakon prvog dijela pečenja i preliti smjesom od milerama.


6Nastavite peći

Tortu pecite još 10min na 160 stupnjeva.


7Poslužite

Tortu ohladiti u hladnjaku i poslužiti ohlađenu nakon par sati.

OPG Branimir Čemeljić
OPG Branimir Čemeljić