Pomiješajte sve suhe sastojke (osim šećera) u jednoj zdjeli.
U drugoj zdjeli izmiksajte jaja, ulje i šećer.
Zatim dodajte suhe sastojke i sve zajedno izmiksajte.
Na kraju dodajte naribanu mrkvu i umiješajte ručno, ne mikserom.
Pecite tijesto na 160 stupnjeva otprilike 45 minuta. Vrijeme pečenja može varirati ovisno o pećnici. Najbolje ga je početi pogledavati već nakon 30 minuta. Probajte čačkalicom kako biste bili sigurni da je pečeno.
Ručno izmiješajte sve sastojke za kremu.
Malo ohladite biskvit na sobnoj temperaturi pa ga premažite kremom.
Po želji posipajte mrvicama kokosa.
Nakon što ste prelili biskvit kremom i posipali kokosom, ostavite tortu da se ohladi u hladnjaku. Torta s mrkvom je najbolja kada odstoji neko vrijeme, idealno preko noći, kako bi se svi okusi dobro proželi.
Dobar tek!