Torta od mrkve

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
45min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 15min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Torta od mrkve
Torta od mrkve
Torta od mrkve

Torta od mrkve za koju, netko tko ne zna, ne bi nikada pogodio da je od mrkve. Sočna i moćna! :)

Sastojci

Broj porcija
16

Tijesto

200 mlulja
1 čašašećera
3jaja
1 žličicacimeta
1 žličicapraška za pecivo
1 žličicasode bikarbone
1 žličicavanilin šećera
2 čašeoštrog brašna (ne do vrha pune)
Napomena: Za mjerenja brašna i šećera koristite čašu za jogurt.

Krema

200 gkrem sira
1 paketićvanilin šećera
100 gmaslaca, rastopljenog
150 gšećera u prahu
2 žlicelimunovog soka (po želji može i više)

Dekoracija

mrvice kokosa (po želji)

Priprema

1Pripremite tijesto

Pomiješajte sve suhe sastojke (osim šećera) u jednoj zdjeli.


U drugoj zdjeli izmiksajte jaja, ulje i šećer.


Zatim dodajte suhe sastojke i sve zajedno izmiksajte.


Na kraju dodajte naribanu mrkvu i umiješajte ručno, ne mikserom.


2Pecite u pećnici

Pecite tijesto na 160 stupnjeva otprilike 45 minuta. Vrijeme pečenja može varirati ovisno o pećnici. Najbolje ga je početi pogledavati već nakon 30 minuta. Probajte čačkalicom kako biste bili sigurni da je pečeno.


3Pripremite kremu

Ručno izmiješajte sve sastojke za kremu.


Malo ohladite biskvit na sobnoj temperaturi pa ga premažite kremom.


Po želji posipajte mrvicama kokosa.


4Ohladite

Nakon što ste prelili biskvit kremom i posipali kokosom, ostavite tortu da se ohladi u hladnjaku. Torta s mrkvom je najbolja kada odstoji neko vrijeme, idealno preko noći, kako bi se svi okusi dobro proželi.


Dobar tek!